Από μια σπίθα ξεκινά η μεγαλύτερη φωτιά...

Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2006

To χέρι της ελπίδας!Δεν ξέρω αν το έχετε δει αλλά πραγματικά αξίζει να το ξαναδείτε!H εικόνα του χεριού ενός εμβρύου, που έχει διαγνωστεί με δισχιδή ράχη, αγκαλιάζει το δάχτυλο του χειρουργού αμέσως μετά το πέρας της επέμβασης στην ανοικτή μήτρα...

Το περιοδικό Τάιμ φωτογράφησε μία επέμβαση, που έμελλε να φέρει στον κόσμο την "Εικόνα της Χρονιάς 2003". Το χέρι ενός εμβρύου 20 εβδομάδων με μία ζωή μπροστά του!
Προφίλ
Ονοματεπώνυμο: Samuel Alexander ARMAS (Σάμιουελ Αλεξάντερ Άρμας)
Ηλικία: Αγέννητο παιδί (2003)
Αναπηρία: Δισχιδής ράχη (spina bifida)
Μία εικόνα άρχισε να διακινείται γύρω στο Νοέμβρη του 2003. Εξαιρουμένης της περίπτωσης να διαβάσατε το τεύχος του Αμερικανικού περιοδικού Τάιμ (Time Magazine), που τη δημοσίευσε, ίσως να μην την έχετε δει ποτέ. Η εικόνα είναι ενός είκοσι ενός εβδομάδων εμβρύου, του Samuel Alexander Armas, που υποβάλλεται σε εγχείρηση από τον ιατρό Joseph Bruner.
Το μωρό είχε διαγνωστεί με spina bifida (δισχιδής ράχη) και δεν θα μπορούσε να επιζήσει αν απομακρύνονταν από την κοιλιά της μητέρας του. Η μητέρα του αγέννητου μωρού, Julie Armas, εργάζεται ως μαία στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Γνώριζε για την αξιοθαύμαστη πρακτική του Dr. Bruner, στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Nashville, όπου εφαρμόζει αυτές τις ειδικού τύπου επεμβάσεις ενόσω το έμβρυο βρίσκεται ακόμα στην κοιλιά της μητέρας του. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο ιατρός αφαιρεί τη μήτρα με μια τομή σχήματος ημισφαιρίου (σαν C) και κάνει μία μικρή τρύπα προκειμένου να εγχειρίσει το έμβρυο.
Καθώς ο Dr. Bruner ολοκλήρωνε την επέμβαση στο έμβρυο, ο μικρός Samuel έβγαλε το μικρό του χεράκι, που ήταν πλήρως σχηματισμένο, μέσα από την τομή και με δύναμη έπιασε το χέρι του χειρουργού. Στο περιοδικό Time Europe ένα άρθρο σχετικό με εικόνες από την περίοδο της εγκυμοσύνης που καταδεικνύουν το σχηματισμό των βασικών οργάνων και άλλων σημαντικών ευρημάτων για τη δημιουργία της ανθρώπινης ζωής μερικές μέρες μετά τη σύλληψη, ο Dr. Bruner δήλωσε ότι όταν το έμβρυο έπιασε το δάχτυλό του, ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της ζωής του και ότι εκείνη τη στιγμή κατά τη διάρκεια της επέμβασης πάγωσε και δεν μπορούσε να κουνηθεί.
Ο φακός συνέλαβε το γεγονός με απόλυτη καθαρότητα.
Οι εκδότες του περιοδικού τιτλοφόρησαν την εικόνα "To χέρι της ελπίδας" ("Ηand of hope"). Το κείμενο του περιοδικού, που σχολιάζει την εικόνα ξεκινά ως εξής: "Το μικρό χεράκι του είκοσι ενός εβδομάδων εμβρύου Samuel Alexander Armas αναδύεται από τη μήτρα της μητέρας του για να πιάσει το δάχτυλο του Dr. Joseph Bruner σας να ευχαριστεί τον γιατρό για το δώρο της ζωής".
Ο Samuel γεννήθηκε υγιής, η εγχείρηση ήταν απόλυτα επιτυχής. Η μητέρα του μικρού Samuel είπε, ότι έκλαιγαν για μέρες όταν είδαν την εικόνα. Δήλωσε, ότι η φωτογραφία υπενθυμίζει, ότι η εγκυμοσύνη δεν αφορά την αναπηρία ή την ασθένεια, αλλά ένα μικρό άνθρωπο.
Πηγή:
Time Europe
Μετάφραση:
ΝOESI.gr

3 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Looking for information and found it at this great site...
Prices for circuit breakers lamictal phentermine order

22 Αυγούστου, 2006 04:12

 
Anonymous Ανώνυμος said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »

06 Μαρτίου, 2007 20:56

 
Anonymous Ανώνυμος said...

抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信

02 Σεπτεμβρίου, 2009 22:30

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home