Από μια σπίθα ξεκινά η μεγαλύτερη φωτιά...

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2006

Μια φανταστική ιστορία(*)

Ας πάμε σε μια φανταστική χώρα, σε μια φανταστική εποχή, σε ένα φανταστικό πλανήτη, ενός φανταστικού γαλαξία, που ανήκει σε ένα φανταστικό κόσμο.

Την χώρα αυτή λοιπόν κυβερνά μια φανταστική κυβέρνηση, που την αντιπολιτεύεται μια φανταστική αντιπολίτευση, ενώ φυσικά λειτουργούν φανταστικοί θεσμοί. Φανταστική Βουλή, φανταστική Αστυνομία, φανταστική Δικαιοσύνη. Και βέβαια οι πολίτες αυτής της χώρας δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από φανταστικοί.

Πάμε τώρα σε μια φανταστική στιγμή, αυτής της φανταστικής πραγματικότητας, αυτής της φανταστικής χώρας. Ενώ υπάρχει μια διόλου φανταστική ανεργία, ενώ τα πάντα ακριβαίνουν και αυτό δεν είναι καθόλου φανταστικό, ενώ ένας χιονιάς την κόβει στη μέση, όλοι ασχολούνται με ένα σκάνδαλο όπου εμπλέκονται διάφοροι δικαστές και δικηγόροι. Ένα σκάνδαλο που οι πραγματικά φανταστικοί δημοσιογράφοι της χώρας το έχουν αναγάγει σε μέγα σίριαλ. Ύστερα από πολλά επεισόδια αυτού του σίριαλ, που οι φανταστικοί πολίτες αυτής της φανταστικής χώρας παρακολουθούν κάθε βράδυ με κομμένη την ανάσα από την τηλεόρασή τους, όλοι περιμένουν την έκδοση μιας δικαστίνας που την τελευταία στιγμή και ενώ όλοι την είχαν υπό παρακολούθηση, κατάφερε να το σκάσει από την χώρα και να κάνει για μήνες βόλτες στο υπέροχο Παρίσι, τόπο που η φαντασία των περισσότερων πολιτών της φανταστικής μας χώρας το έχει συνδέσει με θρύλους.

Επειδή όμως η φαντασία αυτών που κυβερνούν την χώρα είναι είδος σε υπερεπάρκεια, βρίσκουν αμέσως λύση σε ένα διαγραφόμενο πρόβλημα όπως αυτό της μη έκδοσης της δικαστικού, λόγω έλλειψης φαντασίας των γάλλων δικαστών. Τρεις από τους φανταστικούς υπουργούς λοιπόν ανακοινώνουν ότι πριν τρία χρόνια κάποιοι παρακολουθούσαν τα κινητά τηλέφωνα του φανταστικού πρωθυπουργού, της συζύγου του, υπουργών, κυβερνητικών στελεχών, στρατηγών, του αρχηγού της αστυνομίας και της αντικατασκοπίας του στρατού, αλλά και ενός χασάπη. Επί ένα ολόκληρο χρόνο η φανταστικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αυτής της φανταστικής χώρας διενεργεί έρευνα που καταλήγει σε δίωξη κατ’ αγνώστων.

Νομίζετε ότι η ιστορία κλείνει εδώ; Αν έκλεινε δεν θα ήταν φανταστική αυτή η χώρα. Μετά από αυτό η ιστορία ανοίγει. Τα φανταστικά ΜΜΕ της χώρας με τους φανταστικούς δημοσιογράφους δεν κάνουν πια τίποτε άλλο από το να μιλάνε για το τι έγινε, πως έγινε, μόνοι τους να ρωτάνε και μόνοι τους να απαντάνε.

Το ξέρω. Εσείς που τώρα διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα λέτε με το δίκιο σας: «Μα τι μαλακίες γράφει τούτος. Γίνονται αυτά τα πράματα;». Γι’ αυτό σταματώ εδώ. Άλλωστε εμείς δεν ζούμε σε καμία φανταστική χώρα, ούτε στη χώρα μας μπορεί να γίνουν ή έχουν ποτέ γίνει τέτοιες μαλακιές. Εμείς έχουμε τη σπάνια τύχη να μας κυβερνάνε σοβαροί άνθρωποι, που τους αντιπολιτεύονται σοβαροί πολιτικοί παράγοντες, να μας φυλά υπεύθυνη αστυνομία και να μας δικάζουν άξιοι δικαστές…

( Αφιερωμένο στη Σοφία που η απουσία της από τα blog παραμένει αισθητή…)

2 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Very cool design! Useful information. Go on! »

15 Μαρτίου, 2007 12:44

 
Anonymous Ανώνυμος said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »

24 Απριλίου, 2007 12:40

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home