Από μια σπίθα ξεκινά η μεγαλύτερη φωτιά...

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2006

Υπάρχει (ακόμα) ελπίδα…


Βρε δε πα να λένε ότι θέλουν οι διάφοροι Γιωργακο-Δαμανακο-Τατούληδες. Φαίνετε ότι ακόμα υπάρχουν ισχυρά αντισώματα στην ελληνική κοινωνία. Το θέμα είναι για πόσο ακόμα θα αντέξουν στην επίθεση που δεχόμαστε. Προς το παρών πάντων «Όχι στην ελεύθερη πώληση του χασίς» λένε οι περισσότεροι Έλληνες. Διχασμένοι είναι στο αν πρέπει να διώκονται ποινικά οι χρήστες ουσιών. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων V-PRC για λογαριασμό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα».

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα το 95% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στη νομιμοποίηση της ηρωίνης και το 81% στη νομιμοποίηση του χασίς. Σε σχέση με την ποινική αντιμετώπιση του χρήστη ουσιών, ο ένας στους δύο (51%) πιστεύει ότι η χρήση ουσιών πρέπει να είναι παράνομη και να τιμωρείται από τα δικαστήρια. Αντίθετη άποψη έχει ο ένας στους τέσσερις (25%), ενώ το 19% των πολιτών θεωρεί ότι αυτό πρέπει να κρίνεται κατά περίπτωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ζήτημα αυτό πιο αυστηροί στις απαντήσεις τους είναι οι νέοι (ηλικίες 15-24 ετών). Πιο «ελαστικοί» εμφανίζονται αυτοί που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 35-44 ετών και έχουν πτυχίο ανώτατης σχολής. Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν εργασία σε όσους έχουν απεξαρτηθεί από ναρκωτικές ουσίες, ακόμη και σε χρήστες.

Το 60% απαντά ότι θα προσέφερε δουλειά σε χρήστη ουσιών, ποσοστό που ανεβαίνει στο 91% όταν η ερώτηση αφορά απεξαρτημένο. Επίσης οι έξι στους δέκα (64%) θα ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

4 Comments:

Blogger J95 said...

Φαίνετε ότι ακόμα υπάρχουν ισχυρά αντισώματα στην ελληνική κοινωνία.

Είπαμε: είστε φασίστες εσείς οι κομουνιστές, αλλά όχι και να χρησιμοποιείτε ιατρική ορολογία σαν τον Παπαδόπουλα ρε φίλε... Τουλάχιστον να έχετε φασισμό επιπέδου!

17 Ιανουαρίου, 2006 14:02

 
Blogger spitha said...

Τι λες ρε μεγάλε; Το 95% των ελλήνω κομμουνιστές; Να το πω στην Αλέκα να χαρεί

18 Ιανουαρίου, 2006 15:26

 
Anonymous Ανώνυμος said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. aderall zoloft Cartoon mobile phone Dental insurance reviews Propecia withdrawal prevention

07 Φεβρουαρίου, 2007 00:23

 
Anonymous Ανώνυμος said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP film editing classes

16 Μαρτίου, 2007 18:46

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home