Από μια σπίθα ξεκινά η μεγαλύτερη φωτιά...

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2006

Α, να χαθείτε

Μας δουλεύουν χοντρά. Ως πότε;
Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας είναι συνεχείς και οι παρεμβάσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται άμεσες, διαπιστώθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ζήτησε την κατανόηση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα, σημειώνοντας ότι ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση και παρεμβαίνει όποτε δημιουργείται πρόβλημα, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και με τις Νομαρχίες σε ολόκληρη τη χώρα.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο Σιούφας αναφέρθηκε στη μεγάλη έκταση του δικτύου, που φτάνει τα 210.000 χιλιόμετρα, και υπογράμμισε ότι την Τρίτη η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έσπασε κάθε ρεκόρ, φθάνοντας τα 3.600 Μεγαβάτ, έναντι 3.250 που ήταν η μέγιστη κατανάλωση το καλοκαίρι.
Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχουν προβλήματα από τα συνεργεία της ΔΕΗ και για την Κεφαλονιά, ειδικότερα, ανέφερε ότι εστάλησαν γεννήτριες.
Σε ό,τι αφορά την κερδοσκοπία στα καύσιμα ο Σιούφας ανέφερε ότι έχει σταλεί εγκύκλιος στις Νομαρχίες να εντείνουν τους ελέγχους ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, σημειώνοντας ότι μαζί με τις ομοσπονδίες και τα όργανα των πρατηριούχων υπάρχει συνεργασία για να απομονωθούν και να τιμωρηθούν όσοι θα επιδιώξουν να κερδοσκοπήσουν.
Από την πλευρά του, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι οι εργολαβίες και τα μηχανήματα του ΥΠΕΧΩΔΕ προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις εθνικές οδούς και τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, σημειώνοντας ότι στην εθνική οδό έπεσαν 10.000 τόνοι αλάτι και στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας που είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ 2.000 τόνοι.

Ιδιαίτερη προσπάθεια είπε ο Σουφλιάς καταβάλλεται στη Μαλακάσα και το Μαρτίνο, όπως και στα Τέμπη, όπου είναι επικίνδυνο να κλείσει ο δρόμος, ενώ ζήτησε να μην υπάρχουν υπερβολές καθώς, όπως ανέφερε, τέτοια γεγονότα όπως αυτό που συνέβη στα Τέμπη με το κλείσιμο του δρόμου συμβαίνουν και αλλού, σημειώνοντας ότι ήταν μια άτυχη στιγμή.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλο, δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός δίνει τη μάχη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, σημειώνοντας ότι το επόμενο 24ωρο που θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός δεν επιτρέπει εφησυχασμό και επανάπαυση.