Από μια σπίθα ξεκινά η μεγαλύτερη φωτιά...

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2005

Όταν η Ζωήτσα το παίζει Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα...


«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Γιατί από παντού βάλλεται να φύγουν τα ήθη και τα έθιμα, να φύγουν οι σημαίες, να φύγουν οι παρελάσεις, να φύγει το θρήσκευμα. Και αν είναι κάτι που σώζει αυτό τον κόσμο, είναι το ότι είναι βαθιά ριζωμένη η ελληνική οικογένεια. Μην κοιτάτε τα ζευγάρια σήμερα που παρασύρονται και παντρεύονται και χωρίζουν. Στο DNA μας είναι η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια. Κι αυτό μας σώζει. Το ότι είναι θρήσκος ο έλληνας και οικογενειάρχης. Όπου υπάρχει Ελληνισμός μας κάνει περήφανους. Και δεν πειράζει που δεν ξέρουν οι νέοι τι είναι η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου! Αν έρθει η στιγμή θα πούνε “Αέραααα”!».

Τάδε έφη η γνωστή για την σεμνότητά της ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη, σύζυγος του πασίγνωστου θεματοφύλακα του ελληνισμού Αλέξανδρου Λυκουρέζου (μέλους της ομάδας "Ε". ΠΡΟΣΟΧΗ: "Ε", όχι "Ελ", που είναι άλλα φρούτα).

Αλήθεια ξέρετε ότι το πατρικό της όνομα της Ζωήτσας δεν είναι Λάσκαρη, αλλά Κουρούκλη; Και μήπως ξέρετε γιατί το άλλαξε; Για καλλιτεχνικούς λόγους; Όχι! Απλά ο μπαμπάς της, ο ανθυπολοχαγός Κων/νος Κουρούκλης, εκτελέστηκε από αντιστασιακές ομάδες την κατοχή επειδή ήταν συνεργάτης των κατακτητών. (Το ότι σαν δημοτική σύμβουλος Αθηναίων η Ζωήτσα δεν εμφανίστηκε ούτε μια φορά στις συνεδριάσεις του Σώματος είναι μάλλον λεπτομέρεια που αφορά αυτούς που την ψήφισαν)


Χρόνια πολλά Αλέξανδρε!!!