Από μια σπίθα ξεκινά η μεγαλύτερη φωτιά...

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2005

Αγγελικά… (συνέχεια)
Λεχθέντα από την επικεφαλής του τομέα Εθελοντισμού του Πα.Σο.Κ. Αγγελικής (πρώην Άντζελας) Γκερέκου.

«Κοίταξε τον άνθρωπο μέσα σου, κοίταξε τον άνθρωπο δίπλα σου». (Κεντρικό σύνθημα τον τρέχοντα μήνα Δεκέμβρη, επίσημο «μήνα Αλληλεγγύης».

Η ίδρυση του τομέα αποφασίστηκε «μέσα στο πλαίσιο ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας», και σκοπός του τομέα είναι: «η πολιτική μελέτη, αλλά και η ανάληψη δράσεων πάνω σε όλα τα θέματα που άπτονται των πεδίων της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού». (Αναπτύξτε την φαντασία σας και σκεφθείτε ένα πλαίσιο που περιέχει τη συμμετοχική δημοκρατία, το οποίο το ενισχύετε ας πούμε με το να καρφώστε μερικά μεταλλικά πλέγματα στις γωνίες του για να μην ανοίξει από την πίεση…)


Άλλος σκοπός του τομέα είναι η: «δημιουργία μιας πραγματικής κουλτούρας προσφοράς, η οποία παράλληλα να έχει μια σαφή πολιτική χροιά». (Όχι κουλτούρα προσφοράς ότι κι ότι, αλλά με σαφή πολιτική χροιά. Όχι παίζουμε).


Και επειδή αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη η Αγγελική (πρώην Άντζελα) λέει ότι «για έξη μήνες περίπου δουλεύουμε πάνω στο να ορίσουμε το πεδίο δράσης μας». (Η αλήθεια είναι ότι τα ελληνικά μου δεν με πολυβοηθάνε να καταλάβω τι μας λέει η επικεφαλής Αν δηλαδή θα δουλέψουν ή δούλεψαν για έξη μήνες και αν το «περίπου» αναφέρεται στους μήνες ή στο ρήμα «δουλεύουμε». Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι ο Τόλης για έξη μήνες περίπου θα είναι χωρίς ή ήταν χωρίς την Αγγελική (πρώην Άντζελα) να τον νταντεύει.

Ο καθορισμός του Δεκέμβρη ως «μηνός αλληλεγγύης» οφείλεται «στη θέλησή μας να δείξουμε πως εννοούμε και με ορατά αποτελέσματα προς τις τοπικές κοινωνίες την έννοια της αλληλεγγύης». (Κακά τα ψέματα. Όταν υπάρχει θέληση…)


Και μια πρόταση: «Στη Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα και με τη συμμετοχή άλλων θεσμικών φορέων, θα υπάρξουν επισκέψεις και δράσεις σε σημεία που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικά, για να αναδείξουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με το παιδί». (Α, ρε τυχερέ Τόλη. Τη μέρα της γιορτής σου θα σε επισκεφτεί ο Σημίτης, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, και όλα τα άλλα στελέχη της κοινοβουλευτική ομάδας του Πα.Σο.Κ. Και μη πείτε ότι λέω κακίες. Υπάρχει πιο σημαντικό σημείο δράσης για την Αγγελική (πρώην Άντζελα) από τον Τόλη, ειδικά την μέρα του παιδιού;)


Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο τομέας Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του Πα.Σο.Κ. «εκτός από πολύ δουλειά», έχει να κάνει και «μια σηματοδότηση του πως αυτό που λέμε στα λόγια, μπορούμε να το κάνουμε ορατό στην καθημερινότητα των πολιτών με ένα σαφές αποτέλεσμα»…