Από μια σπίθα ξεκινά η μεγαλύτερη φωτιά...

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2005

Άκης Vs Γιωργάκης
Μπορεί η Σοφία, στο AVANTI , να έχει μεταξύ άλλων ειδικευτεί και στην ΠΑΣΟΚική ποίηση, εγώ όμως σήμερα θα σας παρουσιάσω πεζό κείμενο ενός πολιτικού που η τυχόν απουσία του από το πολιτικό προσκήνιο θα κάνει την πολιτική ζωή του τόπου φτωχότερη. Ενός πολιτικού που είχε την ατυχία (κι αυτός και εμείς) να μεσουρανήσει όταν γίγαντες της Επιθεώρησης όπως ο Σακελάριος, ή ο Τσιφόρος ήταν ήδη στη Δύση τους. Όχι! Δεν αναφέρομαι στον Κίμωνα τον Κουλούρη. Με αυτόν θα είχε μάλλον ασχοληθεί ο Ευγένιος Σπαθάρης. Μιλώ για τον Άκη τον Τσοχατζόπουλο. Ιδού πως ο πολιτικός αυτός άνδρας σχολιάζει την επιθυμία του αρχηγού του κόμματός του να απαλλαγεί από την παλιά φρουρά:

«Λέω επίσης, ότι υπάρχει ο κίνδυνος να δοθεί τέτοια εντύπωση, για όποιον προωθεί λογικές ηγεμονίας και ελέγχου της εξουσίας στο κόμμα ΠΑΣΟΚ, γεγονός που, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι αποδεκτό, διότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, όπου μάθαμε μέσα από λαϊκούς αγώνες, μαζί με τους πολίτες, να συγκροτούμε δημοκρατικά το ΠΑΣΟΚ σε κοινωνική βάση, διότι οι αρχές για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ελευθερία, δημοκρατία και σοσιαλισμό δεν είναι λόγια. Συγκροτούνται σε αντίστοιχες προοδευτικές πολιτικές μέσα στα μετερίζια των κοινωνικών αγώνων, γιατί έτσι μόνο μπορούμε πολιτικά να διαμορφώσουμε ένα προοδευτικό, κοινωνικό, αριστερό ΠΑΣΟΚ ως την προοδευτική δημοκρατική πλειοψηφία της χώρας μας».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!

(Για να πούμε πάντως και του στραβού το δίκιο, ο Γιωργάκης έχει πιο πολύ κόσμο όταν ρίχνει τις γυροβολιές του. Ο Άκης όμως έχει στιλ. Ο μπαγάσας μου θυμίζει τον Ανδρέα...)

6 Comments:

Blogger 0 Comments said...

Ίσως σε κανα στοκάδικο ή στις εκδόσεις "Οδυσσέας" μπορεί να πετύχεις το βιβλίο του Παν -Παν (του Παναγιώτη Παναγιώτου, του βουλευτή του Πασοκ, ναι, την εποχή που αριστέριζε) "Οι περιπέτειες του Γιώργου Αρατζαφέρη". Πρόκειται για μια συλλογή ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΩΝ διηγημάτων πολιτικής (όχι και τόσο) φαντασίας απ' την πρώτη (και όχι και τόσο αθώα όπως λεν πολλοί) εποχή του Πασόκ στην κυβέρνηση, που δημοσιέυτηκαν στο πολύ καλό περιοδικό της εποχής "Σχολιαστής"
Μιλάμε για μνημείο παραπασοκικής λογοτεχνίας με πολλλλύ πλάκα.

22 Νοεμβρίου, 2005 14:36

 
Blogger spitha said...

Θα το ψάξω. Ευχαριστώ πολύ

22 Νοεμβρίου, 2005 15:03

 
Blogger konfet said...

0 comments: σωστά αυτά που γράφεις για τα κείμενα του παν- παν στον σχολιαστή. Αλλά δεν είναι βουλευτής του πασόκ ο άνθρωπος (όχι ακόμη τουλάχιστον)

22 Νοεμβρίου, 2005 15:12

 
Anonymous uneducated said...

Παρακαλώ να δοθούν τα εύσημα σε εκείνον που έκανε την απομαγνητοφώνηση...

22 Νοεμβρίου, 2005 15:35

 
Anonymous Ανώνυμος said...

What a great site » »

03 Μαρτίου, 2007 14:17

 
Anonymous Ανώνυμος said...

Best regards from NY! film editing schools

18 Μαρτίου, 2007 00:06

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home