Από μια σπίθα ξεκινά η μεγαλύτερη φωτιά...

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2005

Ο καρχαρίας


Επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα έστειλε , ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος με την οποία την ενημερώνει ότι αναλαμβάνει την κεντρική ευθύνη σχεδιασμού προγράμματος ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ρωσικής οικονομίας, ως επικεφαλής ομάδας διεθνών ειδικών. Επίσης, αναφέρει ότι ενδέχεται, σε δεύτερη φάση, να αναλάβει και την ευθύνη σχεδιασμού ανάπτυξης δικτύων πετρελαιαγωγών και εθνικής αξιοποίησης των προσόδων του πετρελαίου σε χώρες του Νοτίου Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.

Ο Αν. Ανδριανόπουλος αναφέρει στην κυρία Μπενάκη ότι τα παραπάνω αποτελούν «συνέχεια σχετικής μου επιστολής που σας ενημέρωνα για την εγκατάλειψη κάθε άλλης απασχόλησης» και προσθέτει ότι «οι σχετικές εμπειρίες καθώς και οι ανάλογες πολιτικές επαφές θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μου, διευρύνοντας και τις δυνατότητές μου για ουσιαστικότερο πολιτικό έργο και πιό μεστή κοινοβουλευτική παρουσία».

Όταν ο Αν. Ανδριανόπουλος είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση της ΑΓΕΤ, ανακοινώνοντας στη Βουλή την αποχώρησή του από την πολιτική είχε πει: «Αν στη θάλασσα εμφανιστούν καρχαρίες, τότε ο σώφρων κολυμβητής βγαίνει στη στεριά». Από τότε πέρασαν βέβαια αρκετά χρόνια. Πολλά άλλαξαν. Τότε είχε εκλεγεί βουλευτής με την ΝΔ και αρχηγό τον Μητσοτάκη, τώρα εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και αρχηγό τον Γιωργάκη. Άραγε στο διάστημα αυτό έμαθε να κολυμπά ανάμεσα σε καρχαρίες, έγινε ο ίδιος καρχαρίας, ή από τότε ήταν και απλά μας δούλευε;