Από μια σπίθα ξεκινά η μεγαλύτερη φωτιά...

Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2005

100.000 νεκροί περνάν στο ντούκου

Ακόμη και τους 100.000 νεκρούς μπορεί να φθάσει ο τελικός απολογισμός του καταστροφικού σεισμού των 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το βόρειο Πακιστάν, την Ινδία και -λιγότερο σοβαρά - το Αφγανιστάν το Σάββατο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της συνδικαλιστικής ένωσης PTUDC του Πακιστάν.

Ο επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 23.000 νεκρούς, ενώ σταδιακά όλο και λιγότερο οι προσπάθειες των αρχών - που χαρακτηρίζονται ως «χαοτικές» - επικεντρώνονται στη διάσωση παγιδευμένων πολιτών και μετατίθενται στη διανομή εφοδίων, κύρια φαρμάκων, σκηνών, ιματισμού, καθαρού νερού και τροφίμων. Ο κίνδυνος των ασθενειών, προειδοποιούσαν επιστήμονες και ειδικοί, απειλεί πλέον τους σεισμοπαθείς.

Οι εφιαλτικές συνθήκες στις πληγείσες περιοχές ελάχιστα απαλύνονται, και μόνο λόγω των διασώσεων ορισμένων παγιδευμένων, που έμοιαζαν με «θαύματα», 5 ημέρες μετά το πλήγμα του Εγκέλαδου.

Και όμως. Το θέμα έπαψε ήδη να παίζει στα Δελτία Ειδήσεων, ενώ έχει μεταφερθεί στις εσωτερικές σελίδες των εφημερίδων, σε αντίθεση με την περίπτωση της Νέας Ορλεάνης. Ποιος είπε ότι οι ειδήσεις δεν παρουσιάζονται με πολιτικά κριτήρια;